zondag 31 juli 2016

30-07-2016 The NGO's (Non Governmental Organisations)



The NGO's
(Non Governmental Organisations)

In het Malakasa kamp zijn een aantal organisaties actief. 
Uiteraard de UNHCR (United Nations Refugee Agency), zij leverden de tenten en hebben een aandeel in de procedure. Ze helpen met de registratie van de vluchtelingen en zijn hun aanspreekpunt. 
Dan is er S.O.S. REMAR, een Christelijke Spaanse humanitaire organisatie. Zij verzorgen voornamelijk de, vanuit de Griekse overheid aangestuurde, distributie van kleding en schoenen. Ook hebben ze een theehuis geopend voor de vrouwen en mannen.
Maar de mannen hebben ook hun eigen ruimte met airco en elektriciteit geënterd..
De stichting Solidarités, een Franse hulporganisatie. Zij richten zich vooral op de distributie van hygieneartikelen. Ook verzorgen ze activiteiten met kinderen en vrouwen op het gebied van social skills en hygiene.
Save the children. Zij zijn een grote internationale hulporganisatie voor kinderen. En zullen zsm een 'echte' school starten in het kamp. 
Cif. Counsil of International Fellowship. Een Amerikaanse hulporganisatie. Zij beheren de women friendly area. En verzorgen activiteiten alleen voor de vrouwen. 
BRF (Boat Refugee Foundation/ Stichting Bootvluchteling). Wij verzorgen dagelijks sport- en spelactiviteiten voor de kinderen en hebben het beheer over de preschool. Ook verzorgen we Engelse lessen voor de mannen en de vrouwen in het kamp.